Vyšetření funkce granulocytů. - Koblihová, Lenka (2008)
Práce se obecně zabývá granulocyty, jejich stavbou a funkcí, zvláště pak schopností fagocytovat cizorodý materiál. Dále popisuje nemoci vzniklé z poruchy funkcí granulocytů jako je chronická granulomatóza nebo defekt adhezivnich molekul leukocytů. V poslední kapitole jsou shrnuty metody používané k testování funkcí granulocytů jako je burst test nebo NBT test a další.