Současné možnosti léčby keratokonu - Šprtová, Mária (2008)
Táto bakalárska práca sa zaoberá keratokonom a súčasnými možnosťami jeho liečby. Keratokonus radíme medzi degeneratívne ochorenia rohovky. V práci sú zhrnté základné informácie o etiológii, klasifikácii a diagnostike keratokonu. Obšírnejšie je písané o súčasných možnostiach liečby tohto ochorenia - o okuliaroch, kontakných šošovkách, Corneal Cross-Linkingu, intrastromálnych segmentoch (keraring, intacs) a keratoplastike.