Diagnostické zobrazovací metody u glaukomu - Fialová, Dita (2008)
V současné době klademe důraz na co nejčasnější diagnostiku glaukomu. Vedle základních vyšetření máme k dispozici řadu slibných technologií určených k diagnostice a monitorování vývoje tohoto onemocnění. V této bakalářské práci se zaměřuji na diagnostické zobrazovací metody jako jsou HRT (skenovací laserová oftalmoskopie), GDx (laserová skenovací polarimetrie), RTA (analýza topografie sítnice) a OCT (optická koherentní tomografie).