Brýlové čočky - Mojžišová, Milena (2008)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o základních materiálech brýlových čoček, jejich rozdělení podle optického účinku, možnosti povrchových úprav a využití brýlových čoček při korekci aberací nižšího řádu ( myopie, hypermetropie a astigmatismu).