Vývoj oka a vidění - Stemonová, Hana (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem oka a vidění. Celou práci jsem rozdělila na dvě části. V první části je popsán vývoj jednotlivých zárodečných listů a následně vývoj jednotlivých struktur oka. Jako další kapitoly jsem zařadila postnatální vývoj a vývoj binokulárního vidění. V druhé části se zabývám poruchami vývoje oka a binokulárního vidění. Tahle část je velice obsáhlá, proto jsem se zaměřila pouze na ty nejzákladnější vrozené poruchy a anomálie.