Biomikroskopie oka - Kroupová, Hana (2008)
Práce pojednává o možnostech využití jednotlivých přístrojů při mikroskopickém vyšetření oka. Největší část je věnována štěrbinové lampě z důvodu jejího nejširšího využití v praxi optometristy. Další kapitoly popisují funkce a využití ultrazvuku, optického koherentního tomografu a scanovacího laserového oftalmoskopu v oftalmologii. Tyto přístroje mají větší uplatnění v praxi očních lékařů.