Diagnostické zobrazovací metody v oftalmologii - Kiričenková, Larisa (2008)
Oftalmolog a optometrista zabývající se problematikou zrakového orgánu potřebují mít k dispozici objektivní, spolehlivé a cenově dostupné vyšetřovací techniky, které by jim pomáhaly v diagnostice a monitorování vývoje očních chorob. V posledních letech se objevila řada nových technologií určených k těmto účelům. Ovšem výběr není jednoduchý, protože každá z nich má vedle svých předností i svá omezení, která znemožní provádět adekvátní vyšetření. Tato práce se zabývá rozdělením těchto metod a jejích využití v oftalmologii.