Polarizace světla a její využití v praxi - Kovář, Dalibor; Synek, Svatopluk, 1951-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou polarizace světla a jejího využití v praxi. V teoretickém úvodu jsem se snažil o vytvoření přehledných a hlavně souhrnných informací o vzniku a vlastnostech polarizovaného světla a způsobech polarizace. V odborné části jsem se zaměřil na využití polarizovaného světla v praxi a uvádím vyšetřovací metody v optometrii. V závěru práce jsou podány informace o využití polarizace světla v obecně laboratorní praxi.
Bachelor’s work is concerned in the problems of polarization of light and their practical using. In theoretical introduction I wanted to form transparent and total informations about formation and attribute of polarized light and method of polarization. In expert part I worked at the practical utilization of polarized light and I presented examinational methods in opthometry. In conslusion of work these are presented information about utilization of polarized light in general laboratory practise.
Vedoucí práce: Svatopluk Synek.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008.
Keywords: polarimetrie; polarizace (fyzika); polatest; polarization (physics); bakalářské práce