Využití principu polarizace v praktickém životě - Cihlářová, Miroslava (2008)
Tato práce by měla podat všeobecný přehled o možnostech využití polarizovaného světla v praktickém životě. Cílem této práce je ve stručnosti vysvětlit princip polarizace světla, zkráceně popsat vznik polarizovaného světla a shrnout v krátkém přehledu možná využití principu polarizace v praktickém životě. V práci jsou popsány případy s využitím polarizace, se kterými se můžeme setkat ve volné přírodě, v technické praxi, ale i v optice a v oftalmologii.