Farmakoterapie glaukomu - Zahradníčková, Klára; Mašková, Zdeňka, 1962-; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2008)
V bakalářské práci jsem vytvořila přehled jednotlivých terapeutických skupin, léků, jejich vlastností a nežádoucích účinků. Okrajově se zmiňuji v kapitole Vyšetření také o jednotlivých metodách, protože v současné době se klade důraz na co nejčasnější diagnostiku glaukomového postižení s následným optimálním terapeutickým postupem. V kapitole Další možnosti léčby glaukomu se zevrubně věnuji i léčbě laserové, cyklodestruktivní a chirurgické.
In my thesis I made a summary of each therapeutical class, medication class, their characteristics and undesirable effects. In the chapter called Investigation I briefly mention the assessment methods, because today we insist on early diagnostic of glaucoma affection and on optimal therapeutical procedure. In the chapter The other possibilities of therapy I discuss in depth laser, cyclodestructive and surgical therapy.
Vedoucí práce: Zdeňka Mašková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008
Keywords: glaukom -- farmakoterapie; Glaucoma; bakalářské práce; bachelor's theses