Jihočeské zdroje surovin na kamenné štípané artefakty v pravěku - Drápalová, Radka (2008)
Tato práce stručně shrnuje dosavadní poznatky o štípaných artefaktech v pravěku jižních Čech a poukazuje na jejich specifičnost. Zaměřena je pak hlavně na část těchto surovin, a to na křemence typu Lipnice a subvulkanity od Lásenice. Na těchto lokalitách byly v terénu odebrány vzorky hornin a následně porovnány se surovinami použitými na výrobu štípaných artefaktů. Z křemence typu Lipnice byl zhotoven výbrus, který byl porovnán s výbrusem z křemencového artefaktu.