Regionálně hydrogeologické poměry při formování uranové mineralizace v oblasti Dolní Rožínky - Kroupa, Michal (2008)
Oblast Dolní Rožínky je známá výskytem hydrotermální uranové mineralizace. Nedávné studie naznačily možný původ fluid z permokarbonských pánví. Byl vytvořen zjednodušený model proudění fluid a tepla v regionálním měřítku s ohledem na změnu hydrogeologických parametrů fluid a hornin s hloubkou. Studovala se rychlost, směr proudění fluid a změna teploty ve vztahu k reliéfu a množství dodaného tepla ze země. Dále se zkoumal charakter transportu fluid na základě množství tepla dodaného ze země a podmínky proudění z pánve do oblasti vzniku uranové mineralizace.