Vznik Československé republiky a státní správa (1918 - 1920) - Kytnerová, Veronika (2008)
Bakalářská práce pojednává o vzniku první československé republiky a státní správě v letech 1918 - 1920. Zrod nového Československa se odehrál v jednom z nejdramatičtějších období evropských, ale i světových novodobých dějin. Bylo to období pouhého mezičasu mezi dvěma světovými válkami, které s sebou přinesly rozsáhlé mocenské změny a sociální revoluce.