Právní aspekty živnostenského práva - Zajíčková, Jiřina (2008)
Ve své práci jsem se zaměřila na analýzu současné právní úpravy na úseku živnostenského podnikání s důrazem kladeným na živnostenské oprávnění, což je jeden z klíčových institutů živnostenského práva. Nejprve jsem popsala vývoj právní úpravy živnostenského podnikání, zejména historické prameny živnostenského práva.