Zápis do obchodního rejstříku z pohledu praktického - Žáčková, Lucie (2008)
V této práci popisuji obchodní rejstřík, jeho hmotněprávní a procesněprávní úpravu. Tento právní institut slouží k registraci podnikatelských subjektů. Vedle teorie se zabývám praktickým procesem zápisu do obchodního rejstříku a problémy s tím spojenými.