Vývoj celnictví od roku 1848 do roku 1989 - Rozbroj, Milan; Schelle, Karel, 1952-; Masarykova univerzita. Katedra dějin státu a práva (2008)
Cílem této bakalářské práce na téma „Vývoj celnictví od roku 1848 do roku 1989“ je popsat obecně hospodářské, politické, organizační a právní důsledky vývoje celní správy a celnictví na historickém území Rakouska-Uherska, Československé republiky a následně Československé socialistické republiky.
The main aim of this Bachelor thesis named „The Development of the Customs Service from 1848 to 1989“ is to generally describe economic, political and legal consequences in the development of a customs administration and customs authorities on a historical territory of Austria- Hungary, the Czechoslovak Republic and later the Czechoslovak Socialist Republic.
Vedoucí práce: Karel Schelle.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: celnictví; právní dějiny; customs administration; history of law; bakalářské práce