Vývoj celnictví od roku 1848 do roku 1989 - Rozbroj, Milan (2008)
Cílem této bakalářské práce na téma „Vývoj celnictví od roku 1848 do roku 1989“ je popsat obecně hospodářské, politické, organizační a právní důsledky vývoje celní správy a celnictví na historickém území Rakouska-Uherska, Československé republiky a následně Československé socialistické republiky.