Optimalizace zajištění obchodních závazků - Tomková, Kateřina; Šilhán, Josef, 1982-; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2008)
Účelem této bakalářské práce je podat stručný přehled jednotlivých zajišťovacích institutů, které jsou používány v České republice a jejichž právní úpravu český právní řád obsahuje. Následně se pak tyto typy zajištění pokusím charakterizovat a srovnat. Cílem by měl být přehledný popis výhod a nevýhod jednotlivých zajišťovacích institutů při aplikaci na konkrétní smluvní typy.
This dissertation is an attempt at survey of problems about securing business engagements. The most important part and the main purpose of this dissertation is especially last chapter, where I try to compare different means of securing business engagements from viewpoint of various important criterions, which are helpful to respect in choice of securing business engagements.
Vedoucí práce: Josef Šilhán.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: obchodní právo; obchodní závazky; commercial law; commercial obligations; bakalářské práce