Optimalizace zajištění obchodních závazků - Tomková, Kateřina (2008)
Účelem této bakalářské práce je podat stručný přehled jednotlivých zajišťovacích institutů, které jsou používány v České republice a jejichž právní úpravu český právní řád obsahuje. Následně se pak tyto typy zajištění pokusím charakterizovat a srovnat. Cílem by měl být přehledný popis výhod a nevýhod jednotlivých zajišťovacích institutů při aplikaci na konkrétní smluvní typy.