Šeky v bankovní praxi - Petroušková, Hana (2008)
V této bakalářské práci jsem se nesnažila o detailní analýzu šeku. Vzhledem k tématu bakalářské práce a i s ohledem na rozsah bakalářské práce jsem pouze stručně zasadila šek do rámce právních předpisů platných v České republice, a do systému cenných papírů jakožto cenný papír určený zejména k přímým platbám mezi výstavcem a majitelem šeku. Charakteristiku jednotlivých šekových institutů jsem následně doplnila o příklady a poznatky z bankovní praxe, zejména pokud jde o odlišnosti zahraniční šekové praxe.