Hlavní líčení, veřejné a neveřejné zasedání - Brettschneider, Roman, 1978- (2008)
Tématem práce se stala soudní zasedání, resp. jejich formy. Nejdůležitější a nejvýznamnější úlohou soudního projednání věci je vyslovení zákonného a odůvodněného rozhodnutí o základní otázce trestního řízení, o vině obžalovaného a o trestu za spáchaný trestný čin.