Vývoj samosprávy v českých zemích ve druhé polovině 19. století - Bratterová, Zuzana (2008)
Bakalářskou prací byl zpracován vývoj samosprávy na území českých zemí ve druhé polovině 19. století. Převážná část práce je věnována vývoji samosprávy územní. Její vývoj v tomto období úzce souvisel s vývojem ústavních dokumentů. Práce se zmiňuje i o dalších právních předpisech, kterými byla samospráva upravena. Mimo zmínky o jednotlivých ústavních dokumentech, na základě kterých byla samospráva prováděna je práce zaměřena také na popis jednotlivých článků územní samosprávy.