Věcná břemena jako předmět transferových daní - Hruška, Pavel (2008)
Tato bakalářská práce popisuje zdanění věcných břemen, konstrukční prvky jednotlivých transferových daní (daň dědická, daň darovací, daň z převodu nemovitostí), demonstruje konkrétní příklady aplikační praxe, všímá si související judikatury a v neposlední řadě problematiky ocenění těchto věcných práv k věcem cizím.