Konodontová fauna famenu v Lesním lomu v Brně-Líšni. - Kumpan, Tomáš, 1986- (2008)
V této práci jsou na základě konodontové fauny řešeny biostratigrafické poměry vybraných profilů v Lesním lomu v Brně - Líšni. Studované profily odkrývají hádsko-říčské vápence, ze kterých bylo odebráno a následně vyhodnoceno 10 vzorků. Identifikovány byly tyto svrchnofamenské zóny : svrchní Palamtolepis perlobata postera až spodní Palmatolepis gracilis expansa, střední a svrchní Palmatolepis gracilis expansa. Na základě rodového zastoupení byla rozlišena palmatolepis-bispathodová, palmatolepis-polygnathová a polygnathová biofacie.