Daň z příjmů právnických osob - Marek, Libor; Pařízková, Ivana, 1963-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Stát, aby účinně mohl plnit své funkce, potřebuje pro každý fiskální rok zajistit dostatečné příjmy. Ve většině států tvoří daně nejvýznamnější podíl veřejných financí. Ani v České republice tomu není jinak, společně s příspěvky na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění tvoří hlavní položku veřejných příjmů. Jedním ze zdrojů daňových příjmů je příjem z daně z příjmů právnických osob.
The main object of this graduation thesis is the income tax of an artificial person. Legal regulations of this topic in the Czech republic are very complicated and extensive. The Act of income tax, No. 586/1992 Sb. is very often amended, so that it becomes incomprehensible and hard to understand. By reason of extent regulations this legal topic is not able to work up the whole tasks of the income tax of an artificial person.
Vedoucí práce: Ivana Pařízková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: daň z příjmů právnických osob; corporation tax; diplomové práce