Odpovědnost subjektů veřejného pojišťovnického práva - Pfeifer, Tomáš (2008)
Za diplomovou práci jsem si zvolil „Odpovědnost subjektů veřejného pojišťovnického práva“. Právní úprava je obsažena primárně v zákoně č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích a likvidátorech pojistných událostí a v zákoně č. 409/2004 Sb., o pojišťovnictví. V této diplomové práci jsem se snažil vysvětlit základy pojišťovnického práva, zaměřené především na historický vývoj pojišťovnictví.