Ochrana držitelů elektronických platebních prostředků - Bosák, Matěj; Šramková, Dana, 1979-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Tato diplomová práce pojednává o ochraně elektronických platebních prostředků v České republice. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části se zabývám platebním stykem obecně a jeho právní úpravou. Část druhá pojednává o platebních kartách, jejich historii, rozdělení, jejich zabezpečení a ochraně jejich držitelů. Část třetí se zabývá internetovým bankovnictvím, zejména jeho zabezpečením a ochranou jeho uživatelů.
This diploma thesis deals with subject of Protection of the electronic payment instruments holders. The work is divided into four parts. The first part is about the system of payment generally. The second part deals with payment cards and protection of their holders, also history and diversification is included. The third part defines Internet banking and protection of its users.
Vedoucí práce: Dana Šramková.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: elektronické bankovnictví; platební karty; platební styk; Internet banking; payment cards; payment; diplomové práce