Ochrana držitelů elektronických platebních prostředků - Bosák, Matěj (2008)
Tato diplomová práce pojednává o ochraně elektronických platebních prostředků v České republice. Práce je rozdělena do čtyř částí. V první části se zabývám platebním stykem obecně a jeho právní úpravou. Část druhá pojednává o platebních kartách, jejich historii, rozdělení, jejich zabezpečení a ochraně jejich držitelů. Část třetí se zabývá internetovým bankovnictvím, zejména jeho zabezpečením a ochranou jeho uživatelů.