Vymáhání a placení daňových nedoplatků - Machalová, Marie (2008)
Efektivním způsobem, kterým se jednotlivec podílí na úhradě veřejných potřeb jsou daně a poplatky, které tvoří převážnou část příjmů plynoucích do veřejných rozpočtů. Předmetem diplomové práce je vymáhání a placení daňových nedoplatků, tedy jakým způsobem stát zajišťuje naplnění veřejných peněžních fondů, jaké prostředky a způsoby volí k tomuto cíli, které státní orgány působící v oblasti veřejné správy realizují výkon dobrovolně neuhrazené daňové povinnosti.