Colná správa v Českej republike v porovnaní so slovenskou colnou správou a jej zmeny súvisiace s členstvom v európskej únii - Čupáková, Denisa (2008)
Táto diplomová práca sa venuje problematike colnej správy, konkrétne colných správ Českej republiky a Slovenska, ich komparácii a zmenám v organizačnom a funkčnom poňatí colných správ oboch republík v súvislosti s členstvom v Európskej únii. Významná časť je venovaná aj medzinárodnej spolupráci colných orgánov.