Přínosy a problémy udržitelných projektů v Hostětíně - Uhlířová, Jitka, 1982- (2008)
Předmětem této diplomové práce je podrobná analýza přínosů a problémů udržitelných projektů v Hostětíně: kořenové čistírny, svépomocných solárních systému, moštárny, biomasové výtopny, seminárního centra - pasivního domu a šetrného veřejného osvětlení. Cílem je vytvořit a metodiku vhodnou pro popis udržitelnosti projektů. A to jak na úrovni jednotlivých projektů, tak pro všechny projekty dohromady. Hlavní důraz je kladen na výčet prvků udržitelnosti rozdělených podle jednotlivých pilířů udržitelnosti: ekonomického, sociální a environmentálního a jejich podrobný popis. Na základě tohoto výčtu jsou v předposlední kapitole prvky společné všem projektům sečteny a nabízí tak pohled na celkový dopad všech projektů.