Akceptace klamavé reklamy ve vztahu k charakteristikám osobnosti - Haltufová, Martina, 1986- (2008)
Tato práce se zabývá vztahem mezi klamavou reklamou a osobnostními charakteristikami. Cílem práce je zjistit, zda mezi nimi existuje souvislost. Je použito dvou nástrojů: MBTI (Myers Briggs Type Indicator), který měří osobnostní charakteristiky, a pro tuto práci vytvořený dotazník zkoumající míru akceptace klamavé reklamy. Byla hledána korelace mezi skóry z obou dotazníků. Žádná se však nenašla. Žádný vztah, lineární, ani jiný, nebyl nalezen. Vztah mezi akceptací klamavé reklamy a osobnostními charakteristikami měřený uvedenými dotazníky a v daném výzkumném souboru neexistuje.