Vnímání dětí s Aspergerovým syndromem rodiči - Brožková, Markéta (2008)
Tato práce se zabývá tématem, jak rodiče vnímají své děti s Aspergerovým syndromem. Výzkum je proveden pomocí metody zakotvené teorie a pracuje s texty 6 rodičů, ve kterých popisují své zážitky a zkušenosti s Aspergerovým syndromem u svých dětí. Výzkum zkoumá vnímání rodičů v pěti hlavní kategoriích: problémy ve vztahu k okolí, diagnóza, specifika dítěte, rodič a dítě, prognózy a přání do budoucna.