Poruchy metabolismu sacharidů - Hellingerová, Petra (2008)
Bakalářská práce popisuje onemocnění způsobená poruchou metabolismu sacharidů. Většina těchto onemocnění je dědičná. V první části je uvedena klasifikace sacharidů, jejich trávení a metabolismus. V další části se práce věnuje charakteristice jednotlivých onemocnění, jejich výskytem, diagnostikou a léčbou. Léčba spočívá ve vyloučení konkrétních sacharidů z diety, proto je zde uveden výskyt sacharidů v potravě a jejich množství.