Rizika dopingu ve sportu - Roubík, Lukáš, 1986- (2008)
Téma dopingových látek je v naší společnosti tématem velmi tabuizovaným a opředeným mnoha smyšlenkami a nepravdami. Předkládaná práce dopingové látky definuje, dává nahlédnout do jejich historie a zároveň i historie antidopingového programu, uvádí využití těchto ve sportu zakázaných látek v běžné medicínské praxi a popisuje jejich účinky i důvody, pro které po těchto látkách sahají samotní sportovci. Hlavním jádrem práce je pak vlastní hodnocení zdravotních rizik těchto látek na jednotlivé orgánové systémy. Praktická část práce se zaměřuje na zjištění informovanosti českých vrcholových sportovců o dopingových látkách. Tato práce není určená do rukou laické veřejnosti, kde by mohlo dojít k snadné desinterpretaci některých prezentovaných informací.