Listerióza : bakalářská práce v oboru Výživa člověka - Nešporová, Veronika, 1985- (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou listeriózy. Teoretická část pojednává o charakteristice, epidemiologii, etiologii, patofyziologii a klinickém dělení onemocnění. Další část je zaměřena na epidemiologickou situace v České republice v posledních letech. Na závěr se práce zabývá preventivními opatřeními vzniku listeriózy.