Chuť a její různé aspekty - Rufferová, Ivana; Feketová, Jitka; Masarykova univerzita. Ústav preventivního lékařství (2008)
Rufferová, I. Chuť a její různé aspekty. Brno: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008. 65 stran, 1 příloha. Bakalářská práce, vedoucí: Feketová, J. Bakalářská práce pojednává o jednom z lidských smyslů - o chuti, a různých aspektech jejího ovlivnění. Popisuje její fyziologii a patofyziologii, psychologické aspekty chuti a motivaci potravního chování. Věnuje se i možnostem farmakologického ovlivnění chuti a metodám hodnocení jakosti (senzorické analýze). Praktická část byla zaměřena na zjištění chuťových preferencí u mužů a žen různého věku a jejich chuťových zvyklostí.
Rufferova, I. Appetite and its various aspects. Brno: Masaryk University, Faculty of Medicine, 2008. 65 pages. Bachelor work, leader: Feketova, J. The Bachelor work is focused on a one of the human senses - on appetite, and various aspects of its affection, describes its physiology and patophysiology, psychological aspects of appetite and a motivation of feeding behavior. It also resumes pharmacological possibilities of appetite affection and methods of sensory analysis. In the Practical section were investigating taste preferences of men and women of different age and their taste habits.
Vedoucí práce: Jitka Feketová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008.
Keywords: chuť k jídlu -- fyziologie; chuťové preference; chuť -- fyziologie; taste preference; Appetite; Taste; bakalářské práce; bachelor's theses