Chuť a její různé aspekty - Rufferová, Ivana (2008)
Rufferová, I. Chuť a její různé aspekty. Brno: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2008. 65 stran, 1 příloha. Bakalářská práce, vedoucí: Feketová, J. Bakalářská práce pojednává o jednom z lidských smyslů - o chuti, a různých aspektech jejího ovlivnění. Popisuje její fyziologii a patofyziologii, psychologické aspekty chuti a motivaci potravního chování. Věnuje se i možnostem farmakologického ovlivnění chuti a metodám hodnocení jakosti (senzorické analýze). Praktická část byla zaměřena na zjištění chuťových preferencí u mužů a žen různého věku a jejich chuťových zvyklostí.