Termorezistentní plísně v prostředí - Suchomelová, Kateřina, 1983- (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikroskopických hub, jejich vlastnostmi, významem a výskytem v životním prostředí. Podrobněji jsou popsány termorezistentní plísně, které mají schopnost přežívat záhřev na 80 °C po určitou dobu. Jejich primárním zdrojem je půda, ze které se mohou dostávat do okolního prostředí a do potravin a tímto způsobem ohrožovat zdravotní stav člověka.