Jednání podnikatele (rozbor jednotlivých možností a jejich srovnání) - Jareš, Jiří (2008)
Práce pojednává o způsobech jednání podnikatelů, rozebírá jednotlivé typy podnikatelských subjektů, způsoby jejich jednání, u fyzických osob jednání osobní a v zastoupení, u právnických osob jednání statutárním orgánem a jednání zástupcem. Dále rozebírá zvláštní typy jednání v souvislosti se založením právnické osoby a s likvidací.