Dohody narušující soutěž v komunitárním a českém právu - Cardová, Eva (2008)
Tato práce se věnuje problematice dohod narušujících soutěž. Jedna část vysvětluje problematiku tzv. hraničního určovatele při aplikaci komunitárního a českého práva. V hlavní části je popsána právní úprava těchto dohod v komunitárním a českém právu. Pozornost je věnována také programu shovívavosti. V závěru práce je porovnána komunitární právní úprava dohod s českou úpravou.