Analýza kandidátních listin do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR - Houhová, Kateřina; Šedo, Jakub, 1977-; Masarykova univerzita. Katedra politologie (2008)
Analýza kandidátních listin do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Tato diplomová práce se zabývá analýzou kandidátních listin úspěšných politických stran, které získaly zastoupení v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky ve volbách v letech 1996, 1998, 2002 a 2006. Jednotlivé listiny jsou zkoumány z hlediska regionální struktury a obsazení pozic vedoucích k zisku mandátů politiky působícími na lokální, krajské a celostátní úrovni.
Analysis of Ballots into the Chamber of Deputies of the Czech Parliament This thesis is focused on the analysis of ballots for elections to the Chamber of Deputies of the Czech Parliament took place in 1996, 1998, 2002 and 2006. This study examines political parties which obtained the seats. The various ballots are compared from different views - the territorial representation and the role of local, regional and national authorities.
Vedoucí práce: Jakub Šedo.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: dolní sněmovna; parlamentní volby; politické strany; lower chamber; parliamentary elections; political parties; diplomové práce