Německá demokratická republika: případová studie některých aspektů nedemokratického režimu - Jágerová Ondráčková, Dominika, 1980- (2008)
Předkládaná diplomová práce analyzuje systém fungování Německé demokratické republiky od jejího vzniku (1949) až do klíčové události politického systému - postavení Berlínské zdi (1961). Hlavním výzkumným cílem práce bylo ověřit hypotézu, zda je nedemokratický systém NDR specifickým příkladem nedemokratického režimu, typizovaného J. J. Linzem. K ověření byla použita Linzova typologizace nedemokratických režimů. Dalším cílem výzkumu bylo zařadit a klasifikovat nedemokratický politický systém NDR ve sledovaném období na pomyslné ose autoritarismu vs. totalitarismu.