Daňová kontrola z pohledu celní správy - Hrstka, Roman (2008)
V této práci zpracovávám téma daňové kontroly z pohledu celní správy. Jako zaměstnanec celního úřadu se přímo zabývám prováděním daňových kontrol, které upravuje ustanovení § 16 zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „ZSDP“). V úvodu práce obecně vysvětluji základní pojmy jako daň, daňové řízení a daňová kontrola. Dále přibližuji ustanovení ZSDP přímo související s institutem daňové kontroly.