Osobní a územní aspekt místní samosprávy v České republice - Durčáková, Denisa; Kadečka, Stanislav, 1975-2020; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Tato práce vymezuje postavení místní samosprávy v kontextu veřejné správy. Věnuje se problematice osobního a územního aspektu místní samosprávy z pohledu platné právní úpravy a dále ukazuje realizaci uvedených právních norem v praxi. Závěrem se věnuje porovnání s obdobnou zahraniční právní úpravou, konkrétně právní úpravou Slovenské republiky.
This work defines the position of local self-government in the context of public administration, elaborates on the effective legal framework of the personal and territorial aspects and illustrates implementation of the legal regulations in practice. The final section provides a comparison with similar legislation in Slovakia.
Vedoucí práce: Stanislav Kadečka.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: místní správa; veřejná správa; local government; public administration; bakalářské práce