Osobní a územní aspekt místní samosprávy v České republice - Durčáková, Denisa (2008)
Tato práce vymezuje postavení místní samosprávy v kontextu veřejné správy. Věnuje se problematice osobního a územního aspektu místní samosprávy z pohledu platné právní úpravy a dále ukazuje realizaci uvedených právních norem v praxi. Závěrem se věnuje porovnání s obdobnou zahraniční právní úpravou, konkrétně právní úpravou Slovenské republiky.