Pozemky určené k plnění funkcí lesa - vybrané otázky - Hrachovinová, Jana (2008)
Práce se zaměřuje na ochranářské aspekty při hospodaření v lese. Cílem bylo zjistit, jaké právní prostředky k ochraně pozemků určených k plnění funkcí lesa poskytuje zákon o lesích a zákon o ochraně přírody a krajiny. Ukazuje, na jakých zásadách je tato ochrana založena a jaká omezení z ustanovení těchto zákonů plynou pro vlastníky těchto pozemků.