Věcná břemena jako předmět transferových daní - Hill, Přemek; Radvan, Michal, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Bakalářská práce se zabývá zdaňováním věcných břemen v krátké historii ČR. Popisuje tuto problematiku, jak z hlediska zákonné úpravy instituce věcných břemen, tak z hlediska zákonné úpravy transferových daní a jejich vzájemné provázanosti.
My bachelor thesis deals with taxing real burdens in the short history of Czech Republic. It describes the problem from the point of view of legal regulations of the institution of real burdens as well as from the point of view of legal regulation of transfer taxes and their mutual cohesion.
Vedoucí práce: Michal Radvan.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: daně; věcná břemena; easements; taxation; bakalářské práce