Osobní a územní aspekt místní samosprávy v České republice=Personal and territorial aspect of local self-government in the Czech republic - Kratochvíl, Tomáš, 1981-; Kadečka, Stanislav, 1975-2020; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2008)
Tato bakalářská práce se věnuje dvěma základním aspektům místní samosprávy v ČR - osobnímu a územnímu, s konkrétním příkladem (město Brno). Srovnává českou právní úpravu v této oblasti s modelem Slovenské republiky.
The aim of this bachelor thesis is to introduce two most important aspects of contemporary local selfgovernment in the Czech Republic - personal and territorial aspect with the example of the statutory city Brno and contains the comparative part of the thesis constitutes with Slovak Republic model.
Vedoucí práce: Stanislav Kadečka.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2008.
Keywords: místní správa; obce; local government; municipalities; bakalářské práce