Osobní a územní aspekt místní samosprávy v České republice=Personal and territorial aspect of local self-government in the Czech republic - Kratochvíl, Tomáš, 1981- (2008)
Tato bakalářská práce se věnuje dvěma základním aspektům místní samosprávy v ČR - osobnímu a územnímu, s konkrétním příkladem (město Brno). Srovnává českou právní úpravu v této oblasti s modelem Slovenské republiky.